Footnote 100 - co-creatie EELT/AMPA


SATURDAY DECEMBER 15 11:00 am / TICKETS GRATIS - Reserveren via fst100@fontys.nl
LocHal - Spoorzone013 Burgemeester Brokxlaan 1000 5041 RP TilburgFootnote 100, een samenwerking tussen Theatercollectief EELT en AMPA, is een ode aan de stad Tilburg – de grote stad die tegelijkertijd een klein dorp is, de koningin van het eenrichtingsverkeer waarin je altijd verdwaalt, de rauwe biotoop voor mensen van allerlei komaf, de stad die iedere dag verandert.  

Ter ere van het honderdjarig bestaan van het Fontys Conservatorium (AMPA) ontmoeten honderd musici elkaar in een bijzonder concert. En op een al even bijzondere Tilburgse plek, een oude fabriekshal in de spoorzone.   

De hal waar generaties lang aan treinen werd gesleuteld, is nu een ruimte voor creatieve en culturele ontmoetingen. Een uitgelezen plek dus voor de ontmoeting tussen musici. We brengen vijftig studenten van het voortdurend bewegende AMPA samen met vijftig gesettelde muzikanten uit Tilburg, bij elkaar gebracht door EELT.  

De studenten repeteren samen met de professionals: ze maken kennis met elkaar, leren van elkaar en ze brengen samen composities ten gehore die speciaal voor dit project geschreven zijn door Loes Reiling.