Stormkamer: 'Kunst als instrument'


MAANDAG 26 NOVEMBER 19:00 UUR tot 21:00 UUR / ENTREE GRATIS - Reserveren gewenst
Fontys Hogeschool voor de Kunsten Zwijsenplein 1, 5038 TZ Tilburg
Kapel


Laat kunst zich gebruiken? En hoe zet je kunst dan precies in? Mág je kunst eigenlijk inzetten? En waarvoor dan?

Het eeuwige debat slaan we over en we duiken graag met jou meteen een stormkamer in. Hoe confronterend is het om jouw professionele visie tegenover je eigen beleving te zetten? Wat komt er boven tafel als we je confronteren met de ander? Hoe gaat de ander om met jouw kennis en ervaring?

Stormkamers van Hanna van Mourik Broekman is een artistiek onderzoek, een performance of een middel dat onze ideeën en vooraannames bevraagt en misschien antwoorden geeft voor jou, voor de autonomie én instrumentalisering van kunst in de publieke ruimte.


Hanna van Mourik Broekman
Hanna, afgestudeerd aan de Toneelacademie, is regisseur en tevens initiatiefnemer van Tg Nomen. In haar werk is ze op zoek naar theater dat meer oplevert dan schoonheid, ontroering of reflectie. Theater, dat aan de hand van een thema, een publiek engageert, inspireert en activeert. Voorstellingen die live mensen confronteren met de reacties en meningen van anderen. Hiervoor worden thema’s zoals arbeid, macht en status ingezet. Afwisselend per voorstelling werkt ze met verschillende schrijvers, acteurs, dansers en performers.

Meer info over deze avonden
Dit is de eerste avond georganiseerd door de tweedejaarsstudenten Master Kunsteducatie van de Fontys Hogeschool voor de Kunsten Tilburg. 
Tijdens drie debatavonden leggen ze relevante discussiethema’s uit hun eigen werkpraktijk op tafel om collega- cultuurprofessionals te prikkelen.

Voertaal tijdens de avond is Nederlands en nadien is er tijd om met een drankje na te praten.

#stormkamer #instrumentalisering #kunst #debatavond #kunstalsdoel #kunstalsmiddel #kunstalsinstrument #Instrumentaliseringvandekunst #publiekeruimte #kunstindepublieke ruimte #hannavanmourikbroekman