De zere neus van Bergerac


VRIJDAG 25 JANUARI 20:45 UUR / ENTREE €7,50 FHK €7,50 - a.u.b. reserveren via dezereneusvanbergerac@hotmail.com
WAT-hal Jules de Beerstraat 6, 5048 AH Tilburg


De Zere Neus van Bergerac is een welriekend sprookje over klunzige feeën, een dappere dichter, oenige vechtersbazen, smerige trollen en een belachelijke neus. Met het script van Arjan Ederveen, liedteksten van Alex Klaasen wordt het klassieke verhaal van Cyrano de Bergerac omgetoverd in een vrolijke voorstelling vol Franse meezing-chansons, echte degengevechten en veel te veel haastverkledingen. De Zere Neus van Bergerac is een familievoorstelling van de makers van de bekroonde voorstellingen Lang en Gelukkig, Woef Side Story, Snorro en Moord in de Kerststal!.

Het verhaal
Een verwarde wensfee is in het verkeerde sprookje aanbeland. Ze denkt bij de wieg van een babyprinsesje te staan, maar er blijkt een jongetje in te liggen dat Cyrano heet. Tot overmaat van ramp maakt de fee een foutje. In plaats van drie goede gaven krijgt Cyrano een grote neus waar hij nog vaak mee gepest zal worden. Ondertussen wordt de mooie stagiairefee Roxanne op pad gestuurd om de fout recht te zetten. Vermomd als mens van vlees en bloed stort zij zich in het avontuur. Maar dan krijgt ze de schrik van haar leven: ze wordt verliefd! En daar blijkt geen toverstaf tegen bestand.

De AME 3 studenten zijn tijdens de lessen Muzikaal Leiderschap aan de slag gegaan met alle organisatorische en inhoudelijke voorbereidingen omtrent de theaterprojectweek. Van maandag 21 januari t/m vrijdag 25 januari zullen de voorbereidingen omgezet worden in praktijk. De studenten gaan onder begeleiding van Vivianne van de Boom (regisseuse) en het docententeam Muzikaal Leiderschap, het materiaal instuderen / eigen maken. Alle studenten van AME 1 t/m 4 zullen actief deelnemen aan het theaterproject in de rol van castlid of orkestlid.