Uitreiking Jacques de Leeuw Prijs 2019


DINSDAG 02 JULI 20:00 UUR / ENTREE GRATIS
Theaters Tilburg Louis Bouwmeesterplein 1, 5038 TN Tilburg

Fotograaf: Koektrommel Studio

Dit evenement is gratis toegankelijk, geen reservering nodig.

Jacques de Leeuw Prijs 2019

Al voor het achttiende jaar stimuleert en steunt Stichting Jacques de Leeuw afstudeerders van Fontys Hogeschool voor de Kunsten (FHK) met de Jacques de Leeuw Prijs.

Jaarlijkse prijs
Jaarlijks ontvangen de twee meest getalenteerde studenten van Fontys Hogeschool voor de Kunsten (FHK) de Jacques de Leeuw Prijs:
- één student van een uitvoerende opleiding 
- één student van een docentenopleiding

Aan de prijs is voor beide winnaars een geldbedrag van 10.000 euro verbonden! Met de prijs biedt Stichting Jacques de Leeuw (onderdeel van uitgeverij Audax) jonge talentvolle kunstenaars stimulans en steun in de rug voor verdere studie of om te investeren in de beginnende carrière. De prijs is bijzonder omdat er in Nederland geen vergelijkbare prijs is voor studenten aan kunstvakopleidingen.

Wie de prijs wint wordt bekendgemaakt op dinsdag 2 juli 2019 in de Schouwburgzaal van Theaters Tilburg. Een feestelijke avond met verschillende performances.

Genomineerden
Voor deze prijs komen studenten met unieke kwaliteiten en ambitie in aanmerking. Studenten die hun talent ook na hun studietijd verder willen ontwikkelen. Elke academie nomineert één student, die in de eindfase van zijn/haar studie zit. Een deskundige jury beoordeelt welke twee van de genomineerden 2019 als het meest belovend kunnen worden beschouwd.